برگزاری رویداد تبادل فناوری با محوریت چالش‌های کشاورزی و امنیت غذایی

چالش‌های کشاورزی و امنیت غذایی : ضرورت تغییر رویکردها در مدیریت این حوزه

در دنیای امروز، کشاورزی و امنیت غذایی از موضوعات کلیدی در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها به شمار می‌روند. اما این حوزه با چالش‌های متعددی مواجه است که مدیریت صحیح آن‌ها نیازمند رویکردهای نوین و همکاری مؤثر میان بخش‌های مختلف است. این موضوع در رویدادی تخصصی که با این محوریت در سالن همایش‌های شهدای پردیس  منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، مورد بررسی قرار گرفت.

در رویدادی با محوریت بررسی چالش‌های کشاورزی و امنیت غذایی که صبح چهارشنبه در سالن همایش‌های شهدای پردیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، محمد خالدی، مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، به ارائه دیدگاه‌هایی درباره چالش‌های کنونی این بخش پرداخت.

 

خالدی اظهار داشت که عمده چالش‌ها مرتبط با حوزه تولید نیستند، بلکه مشکلاتی مانند ضایعات بالا در مراحل مختلف تولید، حمل‌ونقل، انبارداری، تفاوت قیمت بین تولیدکننده و مصرف‌کننده، و کمبود دانش و تکنولوژی در زنجیره عرضه، از مسائل اساسی هستند.

 

عبور از کشاورزی سنتی به کشاورزی تجاری و امنیت غذایی

 

 

وی افزود: “اطلاعات ناقص در خصوص جریان محصولات و بازارها، عدم شفافیت در زنجیره عرضه، مشکلات مربوط به کیفیت و سلامت محصولات و تقسیم نادرست سرمایه‌گذاری و ریسک‌های ناشی از آن، از دیگر موانع پیش روی به شمار می‌روند.”

ضایعات کشاورزی گاه به ۳۰ درصد از تولید می‌رسد، که در مدیریت این حوزه باید حساسیت بیشتری به کار برده شود و بعضی از رویکرد ها باید تغییر کنند.”ضرورت دارد از تولید سنتی به تولید تجاری و کسب‌وکارها حرکت کنیم.”

تمرکز بر زنجیره‌های تولید و عرضه

خالدی اظهار داشت که باید بر زنجیره های تولید و عرضه اهمیت بیشتری قائل شد. در چارچوب این زنجیره‌ها، ارتباط میان صنعت، دانشگاه و دانش‌بنیان شدن فعالیت‌ها مفهوم پیدا می‌کند. کشورهای توسعه‌یافته سهم قابل‌توجهی از فعالیت‌های جانبی را در بخش کشاورزی دارند و باید این موضوع در سیاست‌گذاری‌ها و حمایت‌ها مدنظر قرار گیرد.

 

مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، جریان‌های فیزیکی کالا، اطلاعات و مالی را سه محور اصلی در زنجیره عرضه معرفی کرد. او اظهار داشت که سازماندهی این جریان‌ها نیازمند همکاری بخش خصوصی است. وی همچنین توسعه قراردادی و تقویت زنجیره‌های ارزش را به‌عنوان راهکارهایی برای عبور از کشاورزی سنتی به کشاورزی تجاری معرفی کرد.

 

خالدی در پایان تأکید کرد که برای موفقیت در تولید، مشارکت بخش‌های صنعت و صادرات حیاتی است. باید با تکیه بر شرکت‌های پیشرو، حرکت به سمت توسعه پایدار در این بخش تسریع شود. رویکردهای نوین و همکاری‌های بین‌بخشی می‌توانند راه‌حل‌های مؤثری برای غلبه بر چالش‌های کشاورزی و امنیت غذایی فراهم کنند و به توسعه پایدار این بخش کمک نمایند.

 

 

 

 

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *